از اشتغال زنان تا نوسازی بافتهای فرسوده
اقتصاد معاصر؛ روزنامههای مهم کشور در گزارشهای اقتصادی امروز به موضوعات مختلفی همچون رابطه مستقیم شغل بهتر با فرزندآوری، مشکلات بر سر راه تیم اقتصادی دولت جدید، اسامی وزرای پیشنهادی، انتصاب بیش از اندازه مدیران در دولت سیزدهم، ادامه تجارت ایران و چین، دلایل افزایش قیمت نان، عدم برخورد با دلالان بلیت هواپیما برای اربعین و عملکرد دولت سیزدهم در نوسازی بافتهای فرسوده پرداختهاند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «شغل بهتر؛ فرزند بیشتر»، رابطه بین بازار اشتغال زنان و فرزندآوری را بررسی کرده و نوشته است: «در ادبیات کلاسیک، افزایش مشارکت زنان در بازار کار منجر به کاهش فرزندآوری میشد، اما از دهه ۱۹۹۰ به بعد، این روند در کشورهای توسعهیافته تغییر کرد و رابطه مثبتی میان نرخ باروری و مشارکت زنان شکل گرفت. دلیل این تغییر بهبود شرایط کاری برای زنان از جمله بازار کار منعطف و مشاغل پارهوقت است که امکان ترکیب شغل و خانواده را فراهم کرده است.»
روزنامه شرق در گزارش اقتصادی خود با عنوان «مدیران اتوبوسی» نوشته است: «تغییرات گسترده در سطح مدیران سازمانهای دولتی در ایران به عنوان «تغییرات اتوبوسی» شناخته میشود و همواره مورد انتقاد قرار گرفته است. در دولت سیزدهم، این تغییرات به ویژه در سازمان برنامه و بودجه بسیار برجسته بودهاند، به طوری که تنها در این سازمان حداقل ۱۲۶ مدیر کلان و میانی تغییر کردهاند. این تغییرات نه تنها در سطح ملی، بلکه در استانهای مختلف نیز با شدت ادامه یافته است.»
روزنامه هممیهن هم در گزارشی با عنوان «انتصاب ۵ هزار مدیر خصولتی» به واگذاری ناموفق شرکتهای دولتی پرداخته و نوشت: «گزارش جدید دیوان محاسبات کشور به انتصاب ۶۴۰۰ عضو هیئتمدیره در شرکتهای دولتی و شبهدولتی توسط دولت اشاره کرده که نشاندهنده نقش گسترده دولت در این شرکتها است.»
«مسیر سخت» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه سازندگی بود که به چگونگی آرام کردن بازارها توسط تیم اقتصادی دولت چهاردهم اشاره کرده و بیان دارد: «در حال حاضر، دولت چهاردهم با مشکلات عمیق و انباشتهای در بازارهای مالی کشور مواجه است. وضعیت نامطلوب بازار بورس، افت شدید ارزش سهام و ناترازیهای مالی، مهمترین چالشهایی هستند که نیاز به اصلاحات فوری و موثر دارند. از سوی دیگر، تورم بالا و نوسانات شدید نرخ ارز، بر شدت این مشکلات افزوده است.»
روزنامه اعتماد نیز در گزارشی تحت عنوان «تیم اقتصادی دولت؛ زیر ذرهبین» نگاهی به اسامی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم انداخته و نوشته است: «شنیدهها حاکی از آن است که عبدالناصر همتی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی و کاندیدای سابق ریاستجمهوری به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، احمد میدری به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، غلامرضا نوری قزلجه به عنوان وزیر جهاد کشاورزی، عباس علیآبادی به عنوان وزیر نیرو، سید عماد حسینی به عنوان وزیر نفت، ستار هاشمی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و فرزانه صادق مالواجرد به عنوان وزیر راه و شهرسازی معرفی خواهند شد.»
«تجارت ۶۵ میلیارد دلاری ایران و چین در دولت چهاردهم چه میشود؟» عنوان گزارش روزنامه فرهیختگان بود که به بررسی مواضع و چالشهای دولت چهاردهم ایران به رهبری مسعود پزشکیان در قبال همکاری راهبردی با چین پرداخته شده است. با وجود اینکه چین طی یک دهه گذشته بیشترین سهم را در مبادلات اقتصادی ایران داشته، اما هنوز مشخص نیست که رویکرد دولت پزشکیان در این خصوص چگونه خواهد بود.
روزنامه جامجم در گزارشی با عنوان «ناتوان در برابر دلالان» به نرخ مصوب بلیت رفت و برگشت اربعین اشاره کرده و نوشته است: «نرخ مصوب بلیت رفت و برگشت اربعین باید ۱۰ میلیون تومان باشد، اما در مسیر تهران-نجف ۱۴ میلیون تومان فروخته میشود و هیچ نظارتی هم در این مسئله وجود ندارد»
روزنامه جوان هم در گزارشی با عنوان «چراغ سبز افزایش قیمت نان» دلایل افزایش قیمت نان و عدم بهبود کیفیت آن را بررسی کرده و بیان دارد: «به نظر میرسد که سیاستهای نادرست در مدیریت قیمت آرد و نان طی سالهای گذشته، به وضعیت کنونی منجر شده است.
«توسعه از مسیر ترانزیت و دریا» عنوان گزارش روزنامه خراسان بوده که مروری بر تکالیف برنامه هفتم در موضوع ترانزیت، اقتصاد دریامحور و حمل و نقل است.
روزنامه وطن امروز هم در گزارشی با عنوان «شهر در جامه نو» مدعی موفقیت وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم در نوسازی بافت فرسوده شده و نوشته است: «بسته ۱۹بندی نوسازی بافتهای فرسوده نقش مهمی در نوسازی مناطق فرسوده شهری داشته و در سه سال گذشته رکورد جدیدی در نوسازی این بافتها ثبت شده است. در دولت سیزدهم بیش از ۳۰۰ هزار واحد مسکونی نوسازی شده که از این تعداد، بیش از ۱۰۵ هزار واحد به بهرهبرداری رسیده است.»